Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dovoluji si nesouhlasit

Ctím našeho pana prezidenta. Zkrátka proto, že je to bez jakýchkoli pochyb nesmírně inteligentní charismatický pán a nadto především nejvyšší představitel mé vlasti. Tedy po vzoru mě zažitého: co se doma uvaří, má se doma sníst, běda všem cizincům, kteří by ho chtěli znevažovat, zneuctívat, brojit proti němu, urážet ho. Jsem nesmírně vděčná za jeho postoj, kterým se snaží bránit a co nejvíce zachovávat suverenitu našeho státu.

Dávám mu za pravdu v mnohém. S velkým vděkem zaznamenávám jeho rázné výroky na nehorázné připomínky sudetských němců. Patřil mezi posmívané odpůrce zavádění eura, nyní už není snad nikdo, kdo by nevěděl (neříkám otevřeně nepřiznal), že měl pravdu. A takových příkladů lze nalézt mnoho.

Předchozí řečené ovšem vůbec neznamená, že jsem bezmezným obdivovatelem všech Klausových rozhodnutí a výroků. Nebudu  připomínat  otázku privatizace, kterou naopak čím dál více považuji za státem posvěcenou zlodějinu.

V tuto chvíli, kdy žijeme čtvrteční stávkou mě ale zamrzelo něco jiného.

Václav Klaus se postavil za vládu - proti odborům, nabádal premiéra k větší tvrdosti, také lehce pohrozil, že by stávkující třeba mohli o svoji práci přijít a jako takové justřešení nabídl obrátit se na soukromé dopravce – tedy mimo jiné – i na x-krát kritizované nehorázně předražované a okrádající taxikáře. Při vší úctě k panu prezidentovi, toto vyjádření považuji za špatné a odsuzuji ho.

Nehodlám bezmyšlenkovitě papouškovat média o ošklivých dopravcích, kteří si berou jako rukojmí prostý lid. Nene pánové. Právě i ti dopravci jsou onen prostý lid a ti všichni teď stojí proti vám, protože už toho mají dost! Nejsem odborář. Přesto stejně tak, jako nikdo  v době sametové revoluce nevykřikoval, že on není student, ale všichni pochopili, že  studenti bojují za celý národ a postavili jsme se spolu do jednoho šiku, postavila jsem se nyní i já do šiku odborářů a pochopila jejich boj jako snahu o lepší podmínky pro všechny občany (tedy vyjma horních desetitisíc).

S reformami absolutně nesouhlasím. Peníze chybí, ale ty stamiliardy opravdu nerozkradl řidič autobusu z Jablonce, ani mašinfíra z Kutné Hory. Proč se ještě před všudypřítomnými škrty raději nezjistí, kde všude se nesmyslně plýtvá. Toho, co se „provalilo“,  je bezpochyby  jen zlomek – od velkých objemů – předražených pandurů, zlodějin typu Diag Human, předražených silníc, nikým nepotrestaných kiksů s IPB,  až po „drobnosti“ s předraženými vojenskými lékárnami nebo královsky odměněným Vondrovým nazvučením. Tam je přece třeba prvotně šetřit! Tam jsou peníze! V rukou utajených akcionářů, nesmyslností typu OPEN CARD,  tunelů a tunelářů, šmejčky dohozených předražených státních zakázek až po  z kamarádství nebo za službičky poskytovaných zlatých padáků.  

Ne rozprodávat státní majetek, který už nikdy nemáme šanci získat zpět a stáváme se pomalu ale jistě státem s holým zadečkem. A zrovna tak už vůbec ne odírat lidí z kůže, ačkoli uznávám, že to je nejsnazší cesta.

Považuji za nutné připomenout, že pokud  v tomto případě vystoupil  prezident proti stávkujícím, je třeba si uvědomit, že nevystupuje jen proti hrstce odborářských křiklounů, kteří by mermomocí chtěli pro sebe 14. plat, ale proti lidu své země, nespravedlivě odíranému za zlodějiny vlád minulých i současných, jejíž mnozí účastníci dřepí na vládních postech dodnes.

Autor: Hana Dašková | úterý 14.6.2011 13:31 | karma článku: 27,69 | přečteno: 1905x
  • Další články autora

Hana Dašková

Hoďte žebrotě kost…

... však oni se mezi sebou sami poperou. Tak přesně v rámci této logiky a strategie mi připadá snaha – nesnaha několika politiků a vlády o zákaz KSČM. Pan senátor Štětina svým příjemným rozvážným hlasem vyzařuje něco, co je mi velice milé a blízké, o to víc mě mrzí, že jeho snahy o zákaz nebo rozpuštění KSČM v roce 2011 skutečně nechápu. Nevím, co ho žene k tomu, že právě on s tak obrovskou vehemencí pase po zákazu strany, jejíž režim mu konec konců umožnil nejen vystudovat vysokou školu, ale již od sedmdesátých let také dokonce na tehdejší dobu až s velice nezvyklou četností cestovat do míst, kam se běžný člověk z totalitního státu jen tak nepodíval.

24.11.2011 v 15:58 | Karma: 28,78 | Přečteno: 1655x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Život podle páně Kalouskovy a TOP 09 logiky

Tak si představte, že tuhle Vokráčková vykřikovala o mém šefovi, že je pěknej blbec. Prej že o ní jen řekl, že je tlustá a ona na něj hned takhle drze! No to si dovolila dost. Samozřejmě mě to urazilo a hluboce se dotklo. A to Vokráčková navíc vůbec nedělá ani na našem úseku ...! Tudíž jsem jeden den nešla do práce a nechodím na pracovní porady.

26.8.2011 v 13:41 | Karma: 33,41 | Přečteno: 2081x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Bratři Mašínové očima nepamětníka

Na jednu stranu může vyznít z mého ryze soukromého pohledu čtyřicátníka hodnocení viny či neviny bratrů Mašínů asi stejně tak hodnotné, jako debatování nad nesmrtelností chrousta. Na straně druhé je mezi námi stále ještě nezanedbatelná část občanů, kterých se kauza Mašínové dotkla osobně, díky čemuž není možné ji ani zesměšňovat, ani ji zametat pod koberec ani ji přehlížet.

16.8.2011 v 13:35 | Karma: 33,43 | Přečteno: 2345x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Karel Kryl, stále platný odkaz

12.dubna jsme bez povšimnutí přešli výročí narození básníka s kytarou, novodobého písničkáře, hlásiče pravdy a rebela - Karla Kryla.

19.5.2011 v 14:55 | Karma: 44,27 | Přečteno: 8086x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Vlastně úúúplně nedůležitý svátek

Připomínám opomíjený svátek. 15.květen vyhlásilo valné shromáždění OSN již v roce 1989 Mezinárodním dnem rodin. Je určitě škoda, že na rozdíl od převzatých a uměle popularizovaných svátků - jako Valentýna apod., bývá tento den přecházen většinou bez povšimnutí, oslav, pozornosti médií. Svátek zamilovaných, přeplňovaných srdíčky většinu našeho tisku je jistě krásný, avšak rodina je základ státu.

13.5.2011 v 13:25 | Karma: 15,39 | Přečteno: 1813x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik