Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

GU.HU

28. 5. 2010 2:36
prý "uznávaný ekonom pan Miroslav Ševčík"

to mě rozesmálo! Bývalý učitel marxismu-leninismu, aktivní člen KSČ, který se ještě několik měsíců po převratu snažit reformovat KSČ a vedl tam frakci Levý blok

0 0
možnosti
MS

kenzo

28. 5. 2010 3:13
Re: prý "uznávaný ekonom pan Miroslav Ševčík"

Buď svá tvrzení dolož, nebo běž EUrosoudruhu budovat ten váš bankrotářský EUrosocík do Bruselistánu a nekecej!

http://khp.vse.cz/KHP/WCMS_KHP.nsf/pages/sevcik.html

Máte plné ruce práce! Včele s bývalým komunistickým revolucionářem soudruhem Barrosem!;-D

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Dur%C3%A3o_Barroso

0 0
možnosti
PV

Vilém Hynek Jarmila

28. 5. 2010 1:48
Eurozóna je prima nápad, ale

Pro začátek - jsem dosti pravicový liberál. Realizace je dosti zdlouhavá, takže se už stačily projevit bolístky přechodové fáze. Problém je totiž ten, že máme jednu měnu, ale více než 20 nezávislých států s vlastními centrálními bankami a vládami, které realizují vlastní ekonomickou politiku, do toho vstupuje ještě Brusel s přerozdělenými penězi (fondy EU). Takže funguje model, kdy se všichni snaží urvat, co se dá, na úkor jiných. Řešení je jediné - jedna centrální banka, jeden ministr financí, jedna rozpočtová politika. Celé by to vedlo k liberalizaci ekonomik a postupnému odstranění dotací a subvencí - protože ten jeden ministr financí by jen těžko rozuměl tlaku jednotlivých regionů na výjimky a vlastní pravidla. Centrální vláda má vždycky tendenci měřit všem víceméně stejně. Myslím, že pokud se povede federální EU s výraznými pravomocemi centra, bude to postupně znamenat odklon od socialismu. I proto, že malé státy jsou v EU v součtu populačně silnější než velké.

0 0
možnosti
MS

kenzo

28. 5. 2010 2:56
Re: Eurozóna je prima nápad, ale

Hlubší integrace v rámci politicko-hospodářsky zdiskreditovaného neomarxistického EUrosvazu by nebylo ničím jiným, než jen pokračováním současné zdiskreditované politiky, jejíž hlavní náplní je řešení drahých kvazi-problémů (kravin) vydávaných za důležité a pokrokové, skutečně důležité věci by však jen ztěží vyřešila. EUrosvaz je prostě domem, jehož budování se zmocnili západní salonní levičáci a nikým nekontrolovaná bruselská byrokracie dirigovaná houfy lobbistů, všech možných šíbrů a lidskoprávních a „eko“- mafiánů. Je to projekt, který před současnými i nastupujícími mocensko-hospodářskými centry světa nemá šanci-je idově prázný, jen plný zkrachovalých světonázorových myšlenek evropských politiků květinové generace 60. let ! Nevím kde berete přesvědčení o odklonu od socíku, kterým je EUrosvaz promořen a na kterém fakticky stojí?!Nic neřešících 750 mld. EUR, které měly ohromit trhy a překrýt chyby EUrosvazáků, ukázaly i jejich maximum - vytloukání dluhů dluhy a další soc. regulace!

0 0
možnosti
MS

kenzo

28. 5. 2010 0:44
EUrosvaz

EUrosvaz je mýtus o pokroku, korunovaný hospodářským, technologickým, konkurenčním a politickým úpadkem, vyžíváním z podstaty a odevropštěním ve jménu levicové myšlenky multikulturního marasmu. EUrosvaz je politickým zhmotněním liberální levice a levicových intelektuálů topících se v enviromentalismu, lidských právech a přesvědčení o svém údělu historického pokrokářství. To se jim dozajista podaří, zapíší se jako hrobaři Evropy a možná i EUrem!

0 0
možnosti
PK

repanak

28. 5. 2010 0:08
paní inženýrko

jste velmi sympatická dáma a jsem přesvědčen že jsou klienti v Jablonci a různě jinde s Vaší prací velmi spokojeni. Ekonomice však mnoho nerozumíte. Zásadním problémem světa je to, že extraligu hrají velcí hráči. Pokud chce evropský prostor konkurovat a to pokud možno úspěšně světu - USA, Číně, budoucí Indii, Brazílii atd.

nemůže to být jen cca "x" individuálních států - určitý potenciál v Evropě je. Samozřejmě euro je do značné míry politikum ale likvidovat ho je větší ze 2 zel.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

28. 5. 2010 0:26
Re: paní inženýrko

Nemáte pravdu. Vzájemná konkurence mezi zeměmi Evropy pomůže lépe zdolávat konkurenci velkých hráčů. Ti velcí hráči nejsou velcí protože se nějakým způsobem sjednotili. Ti jsou velcí jen proto, že mají velký počet lidí, nebo území. Mají velký vnitřní trh. Ale to neznamená, že musí být velké ekonomiky navenek. Někdy stačí jedna dvě skvělé firmy v regionu Evropy a už to může být jinak. A právě konkurence mezi zeměmi, státy a národnostmi, evropě právě chybí. A tak se to látá sociálním státem.

0 0
možnosti
N

nemsi

27. 5. 2010 22:44
bida svrab a nestovice

EU zbankrotuje a USA zbankrotuji a co bude? Zemljanky budou! Cely svet cpe penize do zbrojeni, valek a konfliktu a na socialni strukturu se zvysoka .....

Tak si uzijte dokud je, protoze brzo nebude!

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

28. 5. 2010 0:27
Re: bida svrab a nestovice

Doporučuju se přeorientovat na Nový Zeland.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

27. 5. 2010 22:44
srdce nemá mozek.

0 0
možnosti
JV

veliz

27. 5. 2010 21:41
Euro není průšvih

Euro je prostě nejsilnější světová měna a Evropská Unie je největší a nejsilnější světová ekonomika. Na tom nic nemění ani momentální menší či větší potíže některých krajů velkého soustátí, které má půl miliardy obyvatel. Tohle je potřeba si uvědomit před vypouštěním podobných výroků, jako že ekonomický průšvih se jmenuje euro. Pro informaci uvádím tabulku HDP nejsilnějších světových ekonomik. 1. Spojené Státy Evropské 15,2 bilionů dolarů, 2. Spojené Státy Americké 14,2 bilionů dolarů, 3. Japonsko (4,9), 4. Čína (3,9), 5. Rusko (1,7), 6. Brazílie (1,6), 7. Kanada (1,6), 8. Indie (1,2), 9. Korea (1), 10. Mexiko (1).

Celý svět 66

Samostatná Česká Republika 0,2, tedy i bez ČR zůstává EU nejsilnější světovou ekonomikou. Chcete být členem nejsilnější světové ekonomiky? Já ano.

0 0
možnosti
MS

kenzo

28. 5. 2010 0:29
Soudruh se velikostí EUrosvazu již ukojil?

A teď něco k tomu vyžívání z podstaty:

http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=663437

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropska-unie/clanek.phtml?id=635511

P.S. To nemluvě o dluzích, ztrátě konkurenceschopnosti, islamizaci a odevropštění Evropy, ze které se ve stále větší míře odchází do perspektivnějších částí světa!

0 0
možnosti
SS

Ynhoj

27. 5. 2010 21:20

Problémem jsou také dlouhodobě defictní rozpočty. Zkuste takto hospodařit jako rodina, nelze více utratit než vyberu a ekonomie postavená na zbytečné spotřebě je cesta do pekel

0 0
možnosti
JA

José Antonio

27. 5. 2010 20:14
No, já myslím tak

Prachy se nacpaly Řecku z jednoho prostého důvodu: aby si velcí hráči koupili čas a zatím vymysleli způsob, jak ho vykopnout z eurozóny.

Protože ta země do dvou let prostě padne na hubu.

0 0
možnosti
JK

J. K.

27. 5. 2010 19:34
Výborný článek

Samozřejmě budu volit Svobodné R^

0 0
možnosti
P

psychonaut

27. 5. 2010 19:47
Re: Výborný článek

klidne svuj hlas splachni treba do kanalu, mas na to plne pravo ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik