Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SR

Sam Raften

27. 5. 2010 19:10
přejmenujte se na Dana Hašková

0 0
možnosti
D

Dudot

27. 5. 2010 19:05
Prispevek do MMF a boj o vliv

CR prispela do fondu MMF ve stejnou dobu jako USA (v USA take tercem kritiky). Znamena to snad, ze USA altruisticky podporuji Euro? Nebo ze by v USA premysleli o Euru. Stupidni, ze?

Bohuzel i logika clanku nabizi mnoho logickych zkratek. Prijeti Eura nebo jeho neprijeti je predevsim BOJEM O VLIV. My se musime rozhodnout, zda verime vic nasim politikum nebo se radeji sverime do pece lidi v Bruselu, kteri mohou mit Cesko daleko za horizontem svych zajmu. Ostatni argumentace je jako statistiky a benchmarky - zalezi na tom na ktere zidli sedite!

0 0
možnosti
JH

ExPat

27. 5. 2010 22:42
Re: Prispevek do MMF a boj o vliv

"Znamena to snad, ze USA altruisticky podporuji Euro? Nebo ze by v USA premysleli o Euru. Stupidni, ze?"

No tak docela stupidni to neni. USA ma eminentni zajem na tom aby Euro zustalo stabilni. At se Vam to libi nebo ne, zijeme totiz v globalni ekonomice, kde kazdy vykyv ovlivnuje markets na celem svete. A negativni vykyvy, specielne v teto dobe, jsou nezadouci. Podivejte se na udalosti v Recku a jak zahybaly US stock marketem, Takze silne a stabilni Euro samozrejme je v zajmu USA.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

27. 5. 2010 18:50
poslední dobou moc dobře píšete

:-)R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 5. 2010 18:56
Re: poslední dobou moc dobře píšete

píšete toho opravdu hodně, bohužel plno nesmyslů - nebo alespoň nesmyslných závěrů. ;-D!!

0 0
možnosti
P

psychonaut

27. 5. 2010 18:01
haha, tak u teto vety jsem vyprskl smichy

"příjemná, pohotová a inteligentní dáma, paní ing. Jana Bobošíková"

a prestal cist dal.....

0 0
možnosti
T

Tecumtha

27. 5. 2010 18:45
Re: haha, tak u teto vety jsem vyprskl smichy

a tím jste projevil nedostatek intelektu a vaší nezralost. Jen trouba odmítne poučení o věcech o kterých nic neví.

0 0
možnosti
MH

eomer

27. 5. 2010 18:01
Obecně

problém takovýchto diskusí/přednášek je v tom, že vždy dávají smysl. Ať už ji pořádají příznivci či odpůrci- záleží na podání. Nejsem si už zcela jist, ale myslím , že Řecko mělo svou měnu na floatu. Proto by v případě problémů nemohlo devalvovat, ale možná mě opravíte.

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

27. 5. 2010 17:55
Pani Hana tentokrat podlehla demagogii.

Je velky rozdil poslat penize primo Recku, nebo pres MMF. Protoze za tyto penize ruci MMF - nikoliv Recko. Kdyz to ale pouziji lide, kteri presne vedi, jak nebetycny rozdil to je - tak jde o sproste lhani.

  Dalsi vec je nase CZK vs Euro. Myslim, ze se staci podivat na kursy za poslednich 10 tydnu - a uvidite, ze kurs CZK sleduje krivku Eura a navic je stale o neco nizsi nez pred vypuknutim krize. Kdyby meli panove pravdu, tak by kurs CZK/Euro musel byt nekde kolem 22-23 CZK (protoze o techto cca 15% vzrostl kurs relativne nezavisle meny - Dolaru). Z toho je jasne, ze vyhoda je pouze a jen v moznosti devalvace, tedy okradeni vlastnich obcanu, pred nicim dalsim nas CZK neochrani, ba prave naopak - jako na narodni menu maleho statu lze na CZK zautocit mnohem jednoduseji.

!!!!

0 0
možnosti
T

tygřice

27. 5. 2010 19:44
Demagogii podléháte vy

Demagogii podléháte vy. Za prvé, MMF podle svého statutu nemá co přispívat Řecku na záchranu jeho měny, protože Řecko žádnou svoji měnu nemá. Už to samo o sobě je podvod, protože tímto se skládají všechny země, které jsou členy MMF, tedy i podstatně chudší a "sociálně drsnější" země než země evropské, na podporu rozmařilosti v jedné části Evropy. Už to samo o sobě je chucpe.  Naděje, že Řecko tuto půjčku MMF vrátí, se limitně blíží nule. Kde asi potom MMF vezme peníze na to, aby nám vrátil 26 miliard? Snad někde v Zimbabwe nebo kde???? Obávám se, že ty peníze už nikdy neuvidíme, pokud opravdu skončí v Řecku.

Za druhé, trhy samy určují, že koruna má bližší vazbu k euru než k dolaru (kolísání eura ji ovlivňuje víc, než kolísání k dolaru). Je to dáno geografickou polohou a objemem obchodu - se státy eurozóny obchodujeme více, než se zámořskými zeměmi. Takže ty vaše odhady a srovnávání s dolarem jsou jen váš ekonomický  analfabetismus.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

27. 5. 2010 17:53
idea sjednocené Evropy byla skvělá,

jednotná měna ovšem krokem do tmy...

0 0
možnosti
TK

Emannn

27. 5. 2010 17:52
"srdcem"? proč?

Proč se máme řídit "srdcem"? Já bych se radši řídil rozumem.

Jinak k těm odborníkům. Na jakékoli téma seženete partu "odborníků", kteří budou mít nějaký alternativní názor. Já bych to nebral tak úporně a vyslechl bych názor jiných odborníků.

Samozřejmě je odpudivé, že Řecko dlouhodobě účetně podvádělo, či že si vytvořilo "řecký životní styl" a ještě má tu nebetyčnou drzost za něj stávkovat a demonstrovat. To je naprostá ztráta soudosti těchto potomků zakladatelů demokracie.

0 0
možnosti
KK

monarxa

27. 5. 2010 21:54
Re: "srdcem"? proč?

Myslim si, ze by bylo vhodne si zjistit neco vice informaci o krizi v Recku, nez to, co je vam predkladano medii. Jsem si jist, ze by jste o soudnosti potomku zakladatelu demokracie zmenil nazor.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

27. 5. 2010 14:12
Chtěl bych se dožít toho,

jak budete psát o vzniklé situaci,až se eventuálně EU rozpadne.Již vás,euroskeptiky,vidím,jak se střídáte ve frontě na banány,či wcpapír!A od toho pak bude jen krůček k obnoveným povinným prvomájovým průvodům.čest práci,ale rukám klid,že,soudruzi?!

0 0
možnosti
GD

Gusta Deputát

27. 5. 2010 14:17
Re: Chtěl bych se dožít toho,

kdybyste jen dokázal pochopit, že právě tomu se snažíme zabránit. EU = socialismus dnes-totalita zítra. Alespoň ze své nevědomosti nedělejte přednost. Rv

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

27. 5. 2010 13:29
Buďte klidná,

ve stávající situaci u nás Euro nebude dobrých deset let. Jediný koho přijmou bude Lotyšsko. Další státy přijdou na řadu, až se najde recept jak udržet jednotlivé rozpočty na uzdě.

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

27. 5. 2010 13:31
Re: Buďte klidná,

Pardon, Estonsko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik