Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vítek z prčice

28. 5. 2010 13:58
Euro 100 x ano

Milá paní,

nechci zůstat u předchozího konstatování, že takovou hloupost, jsem již dlouho nečetl. Tedy proč. Upřímně - nabudil mě Váš obdiv k pí. Bobošíkové - to ja takový Kalousek v sukních. Jen je hezčí.

Podstatné je toto: za 8 let tomu bude 100 let od vzniku Československa. Rozpad Rakousa- Uherska byl pro nás velmi nešťastný a následovala většinou nepovedená desetiletí. 1938, 1948, 1968 ....  Není středověk, Čechy nejsou velmocí. Je v našem bytostném zájmu patřit do většího celku - politicky i ekonomicky. Máme více štěstí než rozumu a vnější politický vývoj nám umožnil stát se členem EU. Tolik jsmne po tom přece volali! Má-li EU fungovat, musí mít jednotnou měnu a jednotná fiskální pravidla. To vyžaduje čas. A může být, že z krátkodobého pohledu budeme pomáhat bohatším. Proč ne, v zájmu společné budoucnosti. Euro naštěstí nepadne, taK jako nepadl dolar. Výkyv nevýkyv. Naštěstí. Jinak by nás čekalo dalších mizerných 100 let. To tedy ne !

0 0
možnosti

VašekIV

28. 5. 2010 18:51
Re: Euro 100 x ano

článek jak vystřižený z Emanuela Moravce. Běžte se svou logikou do Prčic

0 0
možnosti

st.st.

28. 5. 2010 10:58
Pěkný den Hanko

Nedávno jsem vypracoval seminární práci na téma Mezinárodní měnový fond, jenž obsahovala 20 stran a mohu Vás ujistit, že po přezkoumání veškerých fakt, je jasné to, co uvedl i viceguvernér ČNB Mojmír Hampl a to jest, že MMF v čele se zeměmi G8, které v něm mají hlavní slovo a USA pak právo veta, si ve zdejším regionu akorát rozhazují své sítě, paradoxně za naše peníze ve členských kvótách, aby si tak ochránili vlastní trh a ostatní státy jim pak byli zavázané a šli v bilaterálních vztazích na ruku.  Členství v MMF již upsalo na 186 států a v podstatě tak G8 má pod kontrolou celý globální trh. Dalo by se říct, že tomu je tak dobře, protože povětšinou vždy země G8 vykazovaly stabilní politický systém i ekonomiku, ale nejsem si jist, jak dlouho může obstát systém pumpování dalších peněz do oběhu a vytváření tak obrovských dluhů všech členských států. Z lidí se pak stávají otroci, kteří ponesou toto břemeno, až budou pracovat od nevidím do nevidím. Říká se tomu růst, ale ptám se opět, jak

0 0
možnosti

st.st.

28. 5. 2010 11:05
II

jak dlouho můžeme překrývat již tak notně smrdící skládku další voňavkou (penězi), jako to dělá Čína kolem svých měst, aby necítili odporný zápach, opravdu netuším. Není-li pak lepší ponechat trochu více volnou ruku přirozené recesi, devalvaci, inflaci či deflaci než neustále regulovat již tak přeregulovaný trh, kdy na konci může vše přerůst v naprostý gigantický kolaps, kdy už nepůjde překrývat smrad do nekonečna a dluhy se vyšplhají do takových hodnot, kdy bude již všem jasné, že je nelze v podstatě nikdy splatit a nejsou kryté ani zdroji ani prací, výrobou, ničím.

0 0
možnosti

starej_vul

28. 5. 2010 10:20
:-) nějak v tom plavu

nějak v tom plavu: Řecko sníží platy někde o 5 někde o 10 někde o 20 procent. Ale důchodci budou furt mít fantastických 2500€???

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

28. 5. 2010 11:07
Re: :-) nějak v tom plavu

duchodci v recku nemaj v prumeru 2500 euro. to jednou akorat omylem napsaly jedny cesky noviny a ostatni to od nich furt kopiruji a tak to vytvorilo zdani pravdy.

0 0
možnosti

RumBum

28. 5. 2010 9:47
kontrolni otazka

Pomoc Recku: Staty eurozony si v bankach pujci penize, aby pomohly Recku spalcet uroky tem samym bankam. Komu ze to vlastne pomahaji? 

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

28. 5. 2010 10:14
Re: kontrolni otazka

tipnu si: že by těm soukromým bankám? :-/

0 0
možnosti

jirka m

28. 5. 2010 9:37
K Euru měl připomínky onehdá ekonom Bernard Conolly

asi v roce 96, kdy byl v komisi, která připravovala Euro. A měl zásadní systémové připomínky k věcem, které časem mohou dělat problémy... Komise ho vyhodila. Všichni malovali "socialistické" světlé zítřky a on jim to kazil... Napsal tenkrát knížku "Rotten Heart of Europe", a když ji teď po letech čtu znovu, byly to velmi přesné připomínky...

0 0
možnosti

vaan

28. 5. 2010 9:26
Fundovana blbost

Jenom bleskove, protoze lide co pisi fundovane blbosti je treba zarazit a nenechat sirit bludy, jako kdyby Recko melo vlastni menu a provedlo devalvaci nikomu by tim neublizilo natoz Euru, na to jste prisla kde? Se podivejte na strukturu v jake mene prevazne rekove dluzi a komu(CR napriklad dluzi predevsim domacim subjektum)? Kdyby rekove meli vlastni menu a devalvovali, pritom jsou zadluzeni v Euru, tak by se z tech dluhu nevyhrabali nikdy, protoze po devalvaci vlastni meny, naroste hodnota dluhu v cizi mene. A tyto dluhy v rukou Francouzskych a Nemeckych bank, cca pul bilionu Eur by byly nenavratne pryc o dusledcich pro evropskou ekonomiku netreba zdlouhave mluvit. Ve chvili kdy musely evropske banky vyplacet spekulantum s CDO pojisteni proti defaultu tak to z Evropy do USA vytahlo pres bilion Eur a v Evrope doslo k 5% poklesu ekonomik.

Co mate proboha proti Euru? Nebo chcete zase postavit hranice, zacit budovat vlastni neschopne socialisticke sidlecko?

0 0
možnosti

José Antonio

28. 5. 2010 9:29
Re: Fundovana blbost

S ohledem na to, že Řekové ty peníze nejspíš prožerou, nebylo by rozumnější jednoduše sanovat vlastní banky a Řecko odepsat?

0 0
možnosti

chaot

28. 5. 2010 8:48
mmf a bludy

Jsme členy MMF. jako takoví máme povinnost platit členské poplatky a za ně získáváme možnost poradenství a získání půjček v těžkém období. Jasné? Tentokrát jsme my zapůjčili MMF aktiva, která použije na pomoc Řecku. Pokud nám je ohromnou náhodou nevrátí (což není moc pravděpodobné), tak budeme mít předplacené ony členské poplatky.

Ve chvíli, kdy není nemožné, že budeme časem v podobných problémech, je dobré mít u imf očko, jako je tohle.

Devalvace drachmy by musela být natolik velká, že by měla dost drsný dopad na Řeky, ať už ekonomický, tak sociální.

0 0
možnosti

José Antonio

28. 5. 2010 9:03
Re: mmf a bludy

A to by bylo samozřejmě v pořádku, protože čistě mezi námi: racionální důvod, proč cpát prachy sousedovi, který přišel na buben svou vlastní leností, neexistuje.

0 0
možnosti

PepekVyskoc007

28. 5. 2010 8:17
TRAPNE

Trapna pricmunda sekty Jany BOBO Rv

Jsou tam znama fakta, ale mimochodem komu tak asi fandi lide z CNB, kteri by ten svuj kram mohli potom zavrit? Pravda byva vetsinou nekde uprostred. Je jiste, ze pokud staty nebudou dodrzovat pravidla, spolecna mena je k nicemu. Ovsem ta pani tak vehementne zastava jeden nazor, ze uplne zase vynechava vyhody EURa. Ja se napriklad muzu bat o dlouhodobe uspory v korunach (penzijni, apd), prave kvuli devalvacim, ktere by se mohly stat a vsechno bylo k nicemu. Nemyslim si, ze je uplne spatne, kdyz nejaky stat bude dotlaceny k usporam jinymi. DOvede si nekdo predstavit, jak by treba v Recku prosasili vubec nejake uspory - takhle se muzou vymlouvat, ze museji kvuli tlaku zvenku. Nevim co by tam vyresila devalvace, kdyz si proste zili jako prasata v zite Rv

0 0
možnosti

José Antonio

28. 5. 2010 9:00
Re: TRAPNE

Jistě. A dlouhodobé úspory v eurech podle vás zřejmě nijak neovlivní fakt, že jde o měnu používanou v ekonomikách, které jdou právě teď vesele ke dnu?

0 0
možnosti

vítek z prčice

28. 5. 2010 7:59
co to má být ?

Nemám teď čas, vyjádřím se později. Ale - něco tak hloupého jsem dlouho nečetl. !!

0 0
možnosti

jirka m

28. 5. 2010 9:39
Re: co to má být ?

Á další expert na pozitiva Eura...:-)

0 0
možnosti

kladivar2

28. 5. 2010 7:55
Pani autorko blogu proc lzete?

proc sirite takove nepravdy jako "...naše slavná vláda do Řecka zaslala 26 miliard Kč !!!! " ? kam proboha na tyhle hlouposti chodite? to uz neni objektivita ale fanatismus. Rv

0 0
možnosti

José Antonio

28. 5. 2010 8:03
Re: Pani autorko blogu proc lzete?

Jednak autorka v článku výslovně uvádí, že peníze jdou přes MMF, jednak je o něco níž v diskusi příspěvek od tygřice, která k tomu má několik velice trefných poznámek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik